Daladräkt

Good Will

Vi på Daladräkt tycker att det är viktigt att ge något tillbaka. Detta gör vi genom stödja, och samarbeta med, organisationer som gör något bra. För varje såld produkt skänker vi 1 US Dollar till Childhood. Vi samarbetar med Livslust i Lettland som syr många av våra vackra plagg. Vi arbetar aktivt för hållbarhet och tänker på detta när vi väljer saker som material, leverantörer och tillverkare. Mycket av det vi gör görs för hand av små näringsidkare i Dalarna som har tillverkat vävar, broscher och pälsar på samma sätt i flera generationer. Våra dräkter tillverkas i kvaliteter som ska hålla länge, vi vill arbeta mot slit- och släng konsumtion och arbeta för slow fashion.

World Childhood Foundation

Varje barn har rätt till sin barndom, till trygghet, glädje, lekfullhet och nyfikenhet på livet. Alla har rätt att få växa upp och utvecklas både socialt och intellektuellt.
Syftet med stiftelsen World Childhood Foundation är att värna om barns rätt till en trygg barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen. World Childhood Foundation vill ge dem möjlighet att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor.

The Childood bracelet

Livslust

Livslust ger föräldralösa och andra utsatta ungdomar en chans. Stiftelsen Livslust är en oberoende privat organisation. De har startat och driver en unik yrkesskola i Lettland för unga människor, som löper stor risk att hamna utanför samhället. Målet är att deras elever ska få en lika stor chans som andra att bli fullvärdiga samhällsmedborgare. De flesta av eleverna bor på skolan under utbildningstiden. I skolans trygga miljö finns förutsättning för var och en att upptäcka sina talanger och utveckla egna intressen.