Daladräkt
About

Sagan om Daladräkt

Vi på Daladräkt vet att traditioner är viktiga – för Sverige, alla svenskar bosatta runt om i världen, för alla människor.
Daladräkt är ett Stockholmsbaserat klädföretag som tillverkar och säljer traditionella svenska folkdräkter var du än bor i världen. Våra dräkter har sitt ursprung i traditionell Dalakultur.
Dalarna är ett av Sveriges mest mytomspunna landskap, ett landskap med mycket historia och ett rikt arv av folkdräkter. Daladräkterna har under flera hundra år burits till vardags och vid festligare tillfällen som dop, födelsedag, konfirmation, examen, midsommar och jul.


Folkdräkter har under århundranden ärvts mellan generationerna och på så sätt bevarats inom familjen. Nuförtiden är införskaffandet en ny folkdräkt en kostsam investering. Tack vare sin internetbaserade distribution kan Daladräkt ändra på detta. Vi väljer de vackraste dräkterna och förser dig med en egen Daladräkt, med många valmöjligheter som gör att du kan känna dig individuell.
Våra dräkter är skapade från grunden av Catarina af Sandeberg och Daladräkts team, rekonstruerade utifrån Catarinas egen omfattande samling av dräkter och dräktdelar, och utifrån historiska dokument om den rika kulturen från Dalarna.


Vi på Daladräkt behåller den folkliga traditionen men lägger till en modern twist. Vi vill tillhandahålla Daladräkter av bästa kvalitet, skapade av våra skickliga vävare och sömmerskor och med strikt kvalitetskontroll.